Blog

VISZLÁT, MŰANYAG! ISTEN HOZOTT, DUNI!

2021.02.08 16:38
VISZLÁT, MŰANYAG! ISTEN HOZOTT, DUNI!

Nagy győzelem a bolygó szempontjából, némi kellemetlenség bizonyos szektoroknak: az EU-s irányelvvel összhangban júliustól Magyarországon is megkezdődik az egyszer használatos műanyagok kivezetése a forgalomból. Azaz csak kellemetlenség volna, ha nem állnának rendelkezésre máris alternatívák, mint a Duni magas színvonalú, környezetbarát csomagolást biztosító termékei, amelyek széles választékban elérhetőek a Superpack webshopjában.

A törvény értelmében nemcsak például a műanyag zacskók, a hagyományos fültisztító vagy épp léggömbtartó pálcikák kerülnek ki a forgalomból, hanem az összes egyszer használatos műanyag tányér, doboz és evőeszköz, amellyel nem kevés elvitelre szállító étterem dolgozik. A Duni környezetbarát bagasse, PLA, CPLA alapú, és FSC minősítésű papírból készült dobozai viszont nem csupán B-kategóriás kényszermegoldást kínálnak, hiszen nemhogy elmaradnának betiltott elődeiktől, de gusztus és küllem tekintetében bőven felül is múlják azokat.

A műanyag szívószálak és evőeszközök a múlté! Rendeld meg a Superpacktől környezetbarát megfelelőiket, ráadásul a favilla például biztosan nem fog beletörni egy-egy ropogósra sütött husiba. A Duni jóvoltából ezentúl környezetbarát csomagolásban érkezhet a pizzától a levesen át a többfogásos menükig az összes finomság – a Duni dobozait használva ráadásul garantáltan nem érzi senki bosszantó bürokratikus akadályállításnak a júliusban életbe lépő törvényt.

Mert tény és való, ami eddig csak ajánlás volt, július 1-től kötelező erejűvé válik. Mi azonban a Superpacknál hiszünk benne, hogy ha – akár saját kezdeményezésből, akár a körülményekhez alkalmazkodva – új utakra lépünk, az mindig a fejlődés lehetőségét hordozza magában. Ilyen a környezetbarát csomagolás útja is, amelyhez a Duni termékei nagyszerű lehetőségeket kínálnak.


Ajánlott termékek: 

Duni Menübox ecoecho® elviteles bagasse doboz 470/300 ml - 50 db/csomag
Duni BioPak FSC papír elviteles doboz közepes 205x107x79 mm - 45 db/csomag
Duni ecoecho® leveses pohár 400 ml - karton/PLA - 50 db/csomag
Duni CPLA tető 400-550-950 ml-es leveses pohárhoz - 50 db/csomag
Duni BioPak 3 részes fa evőeszköz készlet: kés, villa, szalvéta - 250 db
Duni FSC® papír szívószál 8 mm x 230 mm - 100 db/csomag 
Duni BioPak melegitalos bagasse pohár 120 ml; 50 db/csomag
Duni BioPak italos pohár 250 ml; PLA; 50 db/csomag