Blog

Natúr és színes? Válogass fénymásoló papír kínálatunkból!

2023.03.13 08:00
Natúr és színes? Válogass fénymásoló papír kínálatunkból!

Termékpalettánk legújabb tagjai a natúr és a színes fénymásoló papírok, olyan márkák közül, mint a Victoria Paper, a Xerox vagy a Canon. Akár lézer- vagy tintasugaras nyomtatókhoz, akár élénk színes nyomatokhoz keresel hagyományos, vagy környezetbarát megoldást, nálunk mindent megtalálsz.

Termékpalettánkban fehér és színes nyomtatópapírokat válogattunk össze, hogy mindenki megtalálja a számára legszimpatikusabb megoldást irodai felhasználásra.

A natúr másolópapírokban közös tulajdonság, hogy mindegyik prémium kategóriás, 80g-os anyagból készült. Az A/4 mellett megtalálható A/3-as is a kínálatban. és olyan népszerű márkák közül válogathatsz, mint a Victoria Paper, a Xerox, a Canon vagy a HP. Egy nyomtatópapír esetében nagyon fontos, hogy megfelelő minőséget válasszunk, mert ezzel elkerülhetjük az olyan kellemetlenségeket, mint a papír elakadása, a szétfolyt tinta, vagy a tompa színű végeredmény.
Ha színes fénymásoló papírt keresel, a népszerű Rey márka szemet gyönyörködtető pasztell színei közül válogathatsz.

Színskála és FSC tanúsítvány. Mit kell róluk tudnod?

A nyomtatópapíroknál vannak bizonyos, fontos fogalmak, amelyeket nem árt tisztázni, mielőtt belevágnál a vásárlásba. Biztosan te is hallottad már – vagy ha eddig elkerült, akkor itt az alkalom – az olyan kifejezésekről, mint a CIE színskála vagy az FSC tanúsítvány. Ha ezeket a fogalmakat látod egy fénymásoló papírnál, nagyon fontos tisztázni, hogy mit is jelentenek pontosan.

A CIE egy színskála, amely a hideg és a meleg színeket és árnyalataikat a hőmérsékletük alapján osztja be. A fénymásolópapíroknál ez azt mutatja meg, hogy a CIE színhőmérsékleti skálán hol helyezkedik el a papír fehérsége, vagyis milyen fehérségű egy adott nyomtatópapír. Az alacsonyabb tartományok meleg, míg a magasabb tartományok hideg színhőmérsékletet eredményeznek.

A másik fontos fogalom, amely a másolópapíroknál megjelenhet, az FSC tanúsítvány. Ha ezt látod egy fa és papír alapú terméknél, akkor biztos lehetsz benne, hogy az alapanyaguk felelős erdőgazdaságból és más ellenőrzött forrásokból származik.

A webshopunkon kapható fénymásolópapírok mindegyike rendelkezik ezzel a tanúsítvánnyal és a terméknél jelöltük az említett színhőmérséklet tartományt is.

Melyik típust mihez tudom haszálni?

A nyomtatópapírok rendelkeznek egyéb tulajdonságokkal is, amelyek segítenek eldönteni, hogy a gyakorlati alkalmazás során mihez ajánlottak a leginkább. A következőkben ezekhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Lézer- és tintasugaras nyomtatókhoz

Ha fontos, hogy minél széleskörűen lehessen nyomtatni a papírt, akkor érdemes olyan típust választani, amely lézer- és tintasugaras nyomtatókkal is remekül működik. Ha általánosabb fehérségű papírt keresel, a Victoria Paper “Balance Energy” és “Balance Exclusive”, magasabb fehérségű esetén pedig a HP “Premium” fajtájú nyomtatópapírja a tökéletes választás ezekbe a nyomtatókba.

Élénk színekkel a logisztikához

A színes nyomtatópapírok önmagukban is ízlésesek és figyelemfelkeltőek. Remekül alkalmazhatóak a logisztika területén, gyakran használják őket raktárakban, ahol fontos, hogy színkódok alapján könnyen és gyorsan be lehessen azonosítani valamit. A színes másolópapírok sokáig megőrzik a színüket, ezáltal tartós nyomatokat hozhatsz létre.

Környezetbarát megoldások

Ha számodra is fontos a környezetvédelem és ezt az irodai papírok használata során is elsődleges szempontnak tartod, akkor nem fogsz csalódni. Kínálatunkban kétféle újrahasznosított papírból készült fénymásolópapírt is találsz. A Victoria Paper másolópapírja egy melegebb fehérségű típus, amely kiválóan alkalmas fénymásolókba, faxokba, tinta- és lézersugaras nyomtatókba. Ezen felül rendelkezik a Blue Angel környezeti minősítéssel is.

A másik méltán népszerű márka, a Xerox környezetbarát nyomtatópapírja egy hidegebb fehérségű árnyalatot képvisel, lézernyomtatókhoz és másolókhoz egyaránt ajánlott.
Ezen felül rendelkezünk olyan típusokkal, amelyek az Ecolabel környezettudatos minősítéssel rendelkeznek, vagyis a környezetre gyakorolt káros hatásuk jelentősen alacsonyabb, mint a többi fénymásolópapíré. Ide tartozik a Xerox “Business” és a Canon “Black Label” nyomtatópapírja.

Bízunk benne, hogy ezzel az útmutatóval tudtunk segíteni, hogy könnyebben találd meg a számodra legideálisabb fajtájú fénymásolópapírt.

Ha úgy érzed, hogy még bizonytalan vagy és lennének kérdéseid a rendelést megelőzően, kérd profi kollégáink segítségét!

 


Ajánlott termékek listája:

Fénymásolópapír, A4, 80 g, VICTORIA PAPER "Balance Energy"

Fénymásolópapír, A3, 80 g, VICTORIA PAPER "Balance Energy"

Fénymásolópapír, A4, 80 g, CANON "Black Label"

Fénymásolópapír, A3, 80 g, CANON "Black Label "

Színes fénymásolópapír, A4, 80 g, REY "Adagio", pasztell kék

Színes fénymásolópapír, A4, 80 g, REY "Adagio", intenzív lila

Színes fénymásolópapír, A4, 80 g, REY "Adagio", pasztell sárga