Blog

A levélküldés királynője, avagy a postai boríték

2023.03.20 08:00
A levélküldés királynője, avagy a postai boríték

A Superpack kínálata mostantól postai borítékokkal is bővült. Ha eddig nem találtad a megfelelő helyet ahol többféle, szabványos boríték méret is megtalálható együtt, akkor ne keresgélj tovább! Blogposztunkban ráadásul útmutatót adunk a tökéletes méretű levélpapír megtalálásához.

Postai borítékjainkban közös, hogy mindegyik a prémium kategóriás Victoria Paper márka terméke. 80g-os ofszet papír az alapanyaguk, amely nemcsak otthoni, de irodai felhasználásra is tökéletesen alkalmassá teszi őket. Emellett könnyen írhatóak, címkézhetőek és a nyomtatást is jól bírják. A népszerű LC/6, LA/4 és LC/5 méretek pedig csomagban is kaphatóak.

A borítékok záródása

Egy boríték záródása lehet öntapadós, szilikonos vagy enyvezett típusú. A szilikonos típus abban különbözik a többitől, hogy a borítékot többször is lehet nyitni és visszazárni, valamint az első használatot megelőzően egy lehúzható védőszalagot találunk rajta.

Az öntapadós záródású borítékok dupla füllel rendelkeznek, ezeket lehet egymásra ragasztani. Az öntapadós borítékot egyszer lehet felhasználni, a ragasztást követően pedig érdemes várni néhány percet, hogy a kétkomponensű ragasztó megkössön.

Az enyvezett postai borítékot kifejezetten gépi borítékoláshoz és töltéshez használják, ezáltal nagymennyiségű levélküldemény feladásához alkalmas.

Postai boríték kínálatunkban enyvezett és önzáró típusokat találhatsz, utóbbiakat többféle méretben és kialakításban.

A másik fontos adat egy boríték záródása kapcsán a nevében található. Az L és a C jelzéssel ellátott borítékoknál alapszabály, hogy a záródásuk a boríték hosszabb oldalára esik. A T kezdőbetűvel rendelkező fajtáknál pedig a rövidebb oldalra.

Útmutató a szabványos boríték méretekhez

A következőkben abban segítünk, hogy a nálunk kapható szabványméretekbe milyen levélpapír illik.

LC6 (114x162 mm): A4 negyedrészre hajtogatva, vagyis A6
LA/4 (110x220 mm): A4 harmadrészre hajtogatva
C6/C5 (114x229 mm): A4 harmadrészre hajtogatva
LC/5 (162x229 mm): A4 egyszer hajtogatva, vagyis A5
TC/4 (229x324 mm): A4 hajtás nélkül
TB/5 (250x353 mm): A4 hajtás nélkül

Az LA/4 és a C6/C5 méretű boríték ablakos verzióban is kapható, így számlák és marketing anyagok küldésére is tökéletesen alkalmasak. A C6/C5 méret pedig nemcsak géppel tölthető, de géppel hajtogatható is, valamint az LA/4 típus válasz borítékként is beletölthető.

Akár kézi, akár gépi töltésről legyen szó, a szabványos levélküldéshez válogass postai boríték kínálatunkból!


Ajánlott termékek listája:

Postai boríték, LA4, öntapadó, bal ablakos, VICTORIA PAPER

Postai boríték, LA4, öntapadó, VICTORIA PAPER

Postai boríték, LC6, öntapadó, VICTORIA PAPER

Postai boríték, LC5, öntapadó, VICTORIA PAPER

Postai boríték, TC4, öntapadó, VICTORIA PAPER

Postai boríték, C6/C5, enyvezett, jobb ablakos (35*90) KF