Blog

Mesteri választás - Duct tape vagy alumínium ragasztószalag?

2022.09.02 08:00
Mesteri választás - Duct tape vagy alumínium ragasztószalag?

Te is belefutottál már abba a helyzetbe, hogy elvesztél a hasonló ragasztószalagok tengerében? Legújabb cikkünkben a duct tape és az alumínium ragasztószalag terén igyekszünk egy kis rendet tenni, hogy biztosan azt válaszd, amire szükséged van.

Az nem kérdés, hogy mindkét típusú ragasztószalag elég speciális a hagyományos fajtákhoz képest. Különböző javítási, szerelési munkálatokhoz szokták őket használni, és életmentők a hétköznapokban.

Duct tape, avagy mindenki kedvenc barkácsszalagja

A duct tape egy rendkívül erős, tartós, víznek is ellenálló ragasztószalag, amely manapság már minden háztartás alapkelléke, hiszen kevés olyan dolog van, amelyre ne lenne használható. A legkézenfekvőbb választás olyan esetekben, ahol egy rugalmas, mégis hő hatásának is kellően ellenálló megoldásra van szükségünk, pl. autónál jelentkező probléma esetén, ruhajavításnál, vízvezetékek és különböző csövek szivárgásának megszüntetésénél. De bármilyen felület szakadásának foltozására, törött vagy megrepedt tárgyak javításához is alapkellék, hiszen gyors megoldást kínál.

Hosszanti szakítószilárdsága nagy, de keresztirányba könnyen téphető, így hamar megfelelő méretű darabot tudunk leválasztani belőle a tekercsről. Aki igazán felkészült, annak a háztartásából, vagy felszereléséből nem hiányozhat a duct tape.

Alumínium ragasztószalag, a szakik kedvence

Elsősorban légtechnikai csövek és berendezések szereléséhez használatos. UV fény-, víz-, olaj- és hőálló. Kiváló hő - és páraszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. Ráadásul az alumínium ragasztószalag 100°C fokig abszolút bírja a gyűrődést, ráadásul kültéren és beltéren is alkalmazható. Használható fémek javításához, fedéshez, légtechnikai csövek toldásához, rögzítéséhez. Szigetelés toldásához is jó szívvel ajánljuk, mert kiállja a próbát. A víz-gáz-fűtés és villanyszerelők felszereléséből nem hiányozhat az alumínium ragasztószalag.


Reméljük, hogy sikerült árnyalnunk a képet két kedvenc speciális ragasztószalagunk terén. Ha lennének még kérdéseid ezek után is, keresd bátran szakértő ügyfélszolgálatunkat!

Spórolj a beszerzési költségeken, óvd a környezeted!

Megrendelésre három különböző féle csévén is elő tudjuk állítani, akár automata gépekhez is. Egyedi csévés rendelés kapcsán keresd bizalommal profi ügyfélszolgálatunkat!


Ajánlott termékek listája:

Superpack D150 hotmelt szürke duct tape 48/50

Superpack AL60 akril alumínium ragasztószalag 50/50