Blog

Csendes ragasztószalag? Igen, ez nem tréfa!

2020.10.22 13:33
Csendes ragasztószalag? Igen, ez nem tréfa!

Biztos sokaknak ismerős a jelenet, hogy egy nagy (vagy éppen zavaróan kicsi) irodában, ahol a cég összes alkalmazottja dolgozik, már előre rettegnek a back office munkatársak, amikor feltűnik egy ragasztószalag a színen. A zajszennyezés nem vicc, és sajnos a megrendelések csomagolását nem küldhetjük home office-ba. Mi a megoldás? A csendes ragasztószalag. 

Az talán senkinek nem újdonság, hogy a munkahelyi zajszennyezés igen gyakori és megkerülhetetlen probléma nemzetközileg. Német munkavédelemmel foglalkozó szakemberek vizsgálataiból kiderült, hogy a munkahelyi zajártalom nem csak az egészséget, de a munkavállalók általános hangulatát és ezáltal teljesítményét is negatívan befolyásolja. Tehát hamarabb mond fel az a dolgozó, aki számára zavaró zajok közepette dolgozik napi 8-12 órában. A bajoEichstätt-Ingolstadti Egyetem kutatója, Prof. Dr. Jürgen Hellbrück véleménye szerint például 80dB folyamatos zajszennyezés már súlyosan egészségkárosító a szervezetre nézve. Egy egyszerű példával szemléltetve, az 50km/h sebességgel elhaladó autó 78dB zajt bocsát ki, ami ugyanakkora léptékű zaj, mint egy átlagos ragasztószalag hangja, miközben átgördítjük egy dobozon.  

A zajvédelem tehát minden fél szempontjából megkerülhetetlenül fontos a munkahelyen - legyen szó akár kereskedelmi csomagolóterületekről, vagy csak egy pár fős webshopról. Épp ilyen célokra alkották meg a csendes ragasztószalagot, amely nem véletlenül lett hamar az egyik legkedveltebb termékünk, hiszen még ha aránylag kevés speciális tulajdonsággal is rendelkezik, legfőbb előnye, hogy garantáltan jobban kíméli a füleinket, mint hírhedt és rémisztő társa, a hagyományos ragasztószalag. 

Csendes letekerésű, akril ragasztóréteggel ellátott ragasztószalagjaink kitűnően helyt állnak általános használat során, ahogy más akril ragasztószalagok is – emellett további jó hír, hogy áruk is kifejezetten kedvező.  

Pro tipp: ha tökéletesen fülsértés-mentes eredmény a cél, érdemes beszerezni egy kifejezetten csendes szalagokhoz való húzót is –ami webshopunkban szintén kapható, mint kiegészítő termék.


Ajánlott termékek:

Superpack S45 csendes akril átlátszó ragasztószalag 48/60

Superpack S45 csendes akril barna ragasztószalag 48/60

LN H15 kézi ragasztószalag húzó 3 colos csévéhez "LOW NOISE"