Blog

Ételszállítás ízlésesen és környezettudatosan? Lehetséges!

2021.01.18 12:30
Ételszállítás ízlésesen és környezettudatosan? Lehetséges!

Bemutatkozik a Duni termékcsalád - 1. rész

Ha a vendéglátásban tevékenykedsz, bizonyára már tudod, hogy az Európai Parlament 2021. januárjától betiltja számos egyszer használatos termék, például műanyag tányérok, evőeszközök és szívószálak használatát. Egy világjárvány közepén, mikor az éttermek kizárólag étel rendelésekből tartják fenn magukat, különösen nagy érvágásnak tűnhet. Ha még nem találtad meg a tökéletes, ár-érték arányos csomagolóanyag alternatívát, ismerd meg a Superpack webshopból elérhető Duni termékeket, amelyek nem csak biztonságosak, de egyszerűek és minőségiek is.

Valljuk be: elviteles műanyag edényből enni általában nem túl kellemes élmény. De sokan ennél is jobban ódzkodnak a műanyag elviteles edény helyett ajánlott papír alternatíváktól - odaragadt, papír ízű saláta levelektől és átázott, szétmálló edényektől tartva. Nem csoda, hogy sok étterem számára folyamatos problémaforrás, milyen környezetbarát éttermi csomagolóanyaggal tudná biztosítani, hogy az elviteles edény ne tegye tönkre a gasztronómiai élményt kiszállítás után.

A Superpacknak viszont erre is van megoldása!

Az általunk forgalmazott svéd Duni termékcsalád a környezetbarát csomagolóanyagok között is egyedülálló, prémium minőséget képvisel: amellett, hogy természetes, lebomló anyagokból készül, újrahasznosítása is egyszerű (legtöbb termékük komposztálható, biológiailag lebomló), ráadásul a Dunival csomagolt ételek nem áztatják el a hűtőt akár napokkal később sem, és a szállítás viszontagságait is jól viselik.

Egyik elsődleges környezetbarát alapanyaguk a bagasse, vagyis a cukorgyártás során visszamaradt préselt cukornád - az ebből készült edények használat után egyszerűen komposztálhatók, akár ételmaradékkal együtt is, anélkül, hogy terhelnék a környezetet.

Erről az anyagról kapta nevét a népszerű Duni Octabagasse elviteles tál, illetve a kifejezetten hozzá tervezett Duni Octabagasse tető is, amelyek együtt szivárgásmentes zárást biztosítanak, és garantáltan megvédenek a kellemetlen meglepetésektől az étel rendelések kiszállítása során. A Duni Octabagasse tető kétféle változatban is elérhető: az ugyancsak bagasse-ból készült, átlátszatlan tető egységes csomagolást tesz lehetővé, míg az átlátszó, rPET (100%-ban újrahasznosított PET) tető exkluzív megjelenést kölcsönöz az kiszállított ételeknek. A Duni Octabagasse elviteles tálak 400-1000 ml közötti űrtartalomban kaphatók, így a kisebb mennyiségű hidegkonyhai fogásoktól a meleg ételeken át a családi menükig bármilyen étel szállításához nagyszerűen használhatók! Ha pedig a rendeléshez mártás is jár, az átlátszó, 100 ml-es Duni rPET dresszinges tálkával és a hozzá illő Duni rPET tetővel azt is ízlésesen tálalhatod - elkerülve a bosszantó, nedves foltokat a csomagoláson. 

A Duni Menübox ecoecho® elviteles bagasse dobozok elsődleges anyaga szintén a préselt cukornád, emellett tatalmaznak más, megújuló vagy felelős forrásból származó, újrahasznosítható anyagokat is. Az 530-1200 ml-es Duni Menübox ecoecho® elviteles bagasse dobozok legnagyobb előnye, hogy elérhetőek egységes és szeparált belső terű változatban is, így ízlésesen tálalhatsz bennük nemcsak egytálételeket, hanem menüket, főételeket körettel, vagy akár több komponensből álló desszerteket is, amelyek a kiszállítás során is biztosan a helyükön maradnak.

A fent említett termékcsaládnak egy másik keresett tagja a Duni ecoecho® bagasse pizzásdoboz, amit a Superpack webshopjában 356 mm-es átmérőjű változatban vásárolhatsz meg, hozzá illő Duni ecoecho® bagasse pizzás doboz tetővel. A csomagolóanyag kiváló tulajdonságainak köszönhetően az sem probléma, ha kicsit “megszalad” a szakács keze sajtszórás közben - a dobozon napokkal később sem szivárog át sem olajfolt, sem nedvesség.

 A gyorsételek kiszállítása során a pizza mellett az abszolút sztár egyértelműen a hamburger: a Duni BioPak FSC papír elviteles "burgeres" doboza kifejezetten ehhez a mindenkori kedvenchez lett tervezve. Az egyszerűen, de biztosan zárható doboz felelős gazdálkodásból származó (BioPak) papírból készül, így a bagasse-ból készült termékekhez hasonlóan nem terheli a környezetet, hiszen használat után komposztálható. Ugyanez igaz a BioPak FSC termékcsalád másik tagjára, az általános felhasználáshoz tervezett Duni BioPak FSC papír elviteles dobozra, amely nagy és közepes méretben is kapható - legyen szó kicsi vagy jumbo adag sültkrumpliról, tökéletes társa a BoPak FSC burgeres doboznak! 

A termékcsalád minden egyes darabjára igaz, hogy praktikus és esztétikus - a Duni mögött álló, több mint 50 éves anyag- és formatervezési tapasztalattal párosulva olyan könnyen használható, biztonságosan zárható és környezetbarát megoldást kínálnak ételrendeléshez, amivel az étkezés valódi élmény és örömforrás marad.

A Duni ecoecho® bagasse menüboxai, pizzásdobozai, Octabagagasse és BioPak FSC papír elviteles edényei ráadásul mind dekorálhatók és az étterem arculatához alakíthatók egyedi címkével, amelyek elkészítését a Superpack szintén örömmel vállalja megrendelői számára! 

A Duni termékcsaládot bemutató cikksorozatunk következő részében az elviteles poharakról írunk bővebben - addig is érdemes figyelni webshopunkat, hiszen éttermeknek szóló csomagolóanyag-kínálatunk folyamatosan frissül!


Ajánlott termékek listája:

Duni Menübox ecoecho® elviteles bagasse doboz 325/70/60 ml
Duni Menübox ecoecho® elviteles bagasse doboz 350/120/120 ml
Duni Menübox ecoecho® elviteles bagasse doboz 470/300 ml
Duni Menübox ecoecho® elviteles bagasse doboz 530 ml - 50 db/csomag
Duni Menübox ecoecho® elviteles bagasse doboz 1000 ml - 50 db/csomag
Duni Menübox ecoecho® elviteles bagasse doboz 1200 ml - 50 db/csomag
Duni Octabagasse elviteles tál 400 ml - 50 db/csomag
Duni Octabagasse elviteles tál 650 ml - 50 db/csomag
Duni Octabagasse elviteles tál 1000 ml - 50 db/csomag
Duni Octabagasse tető 400 ml-es tálhoz, átlátszó rPET - 50 db/csomag
Duni Octabagasse tető 400 ml-es tálhoz, bagasse - 80 db/csomag
Duni Octabagasse tető 650 ml-es tálhoz, átlátszó rPET - 50 db/csomag
Duni Octabagasse tető 650 ml-es tálhoz, bagasse - 50 db/csomag
Duni Octabagasse tető 1000 ml-es tálhoz, átlátszó rPET - 50 db/csomag
Duni Octabagasse tető 1000 ml-es tálhoz, bagasse - 50 db/csomag
Duni BioPak FSC papír elviteles "burgeres" doboz 105x102x84 mm - 55 db/csomag
Duni BioPak FSC papír elviteles doboz közepes 205x107x79 mm - 45 db/csomag
Duni BioPak FSC papír elviteles doboz nagy 178x160x75 mm - 60 db/csomag
Duni ecoecho® bagasse pizzásdoboz alj ø356 mm - 55 db/csomag
Duni ecoecho® bagasse pizzásdoboz tető ø363 mm - 55 db/csomag
Duni rPET dresszinges tálka 100ml - 200 db/csomag
Duni rPET tető 100 ml-es dresszinges tálkához - 200 db/csomag