Blog

Ételszállítás ízlésesen és környezettudatosan? Lehetséges!

2021.01.19 15:18
Ételszállítás ízlésesen és környezettudatosan? Lehetséges!

Bemutatkozik a Duni termékcsalád - 2. rész

A lebomló, környezetbarát éttermi csomagolóanyagainkról szóló sorozatunk első részében már bepillantást nyerhettetek a svéd Duni márka elkötelezett felelősségvállalásába bolygónk megóvása érdekében, színes termékpalettáján keresztül. A most következő részben a Superpacktól megvásárolható papírpoharakat mutatjuk be, amik rendkívül praktikusak éttermi kiszállítások során.

A környezetvédők egy emberként sóhajtott fel, amikor kiderült: az Európai Parlament 2021. januárjától betilt számos egyszerhasználatos terméket a boltok és az éttermek számára, ezzel búcsút intve a plázák és gyorséttermek jól ismert műanyag tányérjainak és szívószálainak. Ez fogyasztói oldalról mindenképpen örvendetes hír - a szolgáltatóiról is, viszont felmerül a kérdés: mégis mivel lehetne környezetbarát módon helyettesíteni olyan termékeket, amelyek funkciója a legfontosabb? 

A svéd Duni cég 50 év csomagolóanyag gyártási tapasztalatával a háta mögött könnyedén megugorja az átlag fogyasztó elvárásait - és prémium minőségével jócskán túl is teljesíti azt. Épp ezért választottuk őket a Superpack kínálatába. Olyan minőséget képvisel lebomló, egyéb gyártási folyamatok során keletkező felesleges növényi rostokból készült elviteles dobozaival és poharaival, ami rendkívül kényelmessé és biztonságossá teszi az ételrendelést levesekhez és italokhoz egyaránt.

A leves kiszállítása a legtöbb étteremnek problémát okoz. A legtöbbünk már bizonyára találkozott a végtelenül szomorú, félig kiömlött, de egyébként egy teljes tekercs folpackba csomagolt újházi tyúkhúslevessel vagy épp vietnami pho-vel.

A Duni termékei bagasse, PLA és CPLA anyagok kombinációjából kínál olyan termékeket, amik biztosítják a kifolyás nélküli házhozszállítást levesekhez is. 

És hogy mik ezek az anyagok pontosan?

A bagasse a cukorgyártás során a cukornádból visszamaradt rost. Ebből olyan dobozok állíthatók elő, amik az otthoni és a nagybani komposztálókba is belekerülhetnek, akár az ételmaradékokkal együtt. Bagasse-ból készülnek a Duni melegitalos poharai 350 és 470 ml-es méretben.

A PLA egy olyan bioműanyag, amelyet a kukoricakeményítő fermentálásakor felszabaduló tejsav polimerizációjával készítenek. Ez a rendkívül bonyolultnak hangzó folyamat egyszerű megoldást kínál a vendéglátóhelyeknek abban, hogy környezetbaráttá tegyék a házhozszállítást.

A 200, 400, 550, 950 ml-es ecoecho® Duni leveses poharak PLA-ból és komposztálható kartonból készülnek.

A CPLA teszi fel a koronát - akár szó szerint is -, hiszen ebből az anyagból készül a bagasse és PLA dobozok teteje. A CPLA tulajdonképpen a PLA továbbfejlesztett változata, ez az anyag ugyanis 80 °C-ig hőálló.

Minden típusú leveses poharunkhoz találsz a fentebb említett anyagokból készülő környezetbarát tetőt, amik kifejezetten alkalmasak meleg italokhoz is. 

Közös előnye a Duni termékeinek, hogy nem csak praktikusak az ételrendelés korszakában, de esztétikusak is, és éttermed arculatába könnyedén beleilleszthetők egyedi címkékkel. Mi a Superpacknál ebben is tudunk segíteni.

A sorozatunk harmadik részében az evőeszközökről lesz szó. Addig is kövessétek figyelemmel a webshopot! Folyamatosan frissítjük éttermeknek szóló ajánlatainkat.


Ajánlott termékek listája:

Duni ecoecho® leveses pohár 250 ml

Duni ecoecho® leveses pohár 400 ml 

Duni ecoecho® leveses pohár 550 ml 

Duni ecoecho® leveses pohár 950 ml 

Duni CPLA tető 250 ml-es leveses pohárhoz 

Duni CPLA tető 400-550-950 ml-es leveses pohárhoz 

Duni melegitalos bagasse pohár 350 ml 

Duni melegitalos bagasse pohár 470 ml 

Duni CPLA tető melegitalos pohárhoz