Blog

Ételszállítás ízlésesen és környezettudatosan? Lehetséges!

2021.01.20 13:18
Ételszállítás ízlésesen és környezettudatosan? Lehetséges!

Bemutatkozik a Duni termékcsalád - 3. rész 

A svéd Duni márkáról szóló cikksorozatunk első két részében már átfogó képet kaphattatok a Superpack környezetbarát csomagolóanyag termékpalettájáról. Azonban, ahogy egy étkezés vagy ételrendelés sem, cikksorozatunk sem lenne teljes az éttermeknek ajánlott, környezetbarát evőeszközök nélkül.

Nem hiába szerepel a köznyelvben a rendkívül leíró “késsel-villával evés” kifejezés: az evőeszközök központi szerepet játszanak az életünkben. 

Előbb tanulunk meg villával enni, mint írni vagy olvasni. 

A kiszállítással rendelt ételek élvezeti értékét nagyban csökkentheti a csomagolóanyag és az evőeszköz, például egy rossz minőségű villa vagy kés, ami ráadásul gyakran bele is törhet egy-egy húsételbe.

Így tehát nem csak praktikusságuk megkérdőjelezhető, hanem a környezetre gyakorolt hatásuk is, ugyanis, hasonlóan a többi műanyag csomagolóanyaghoz, több száz év alatt bomlanak csak le. 

Mi a Superpacknál azért választottuk az éttermeknek ajánlott palettánk részévé a Dunit, mert 50 év formatervezési és szakmai tapasztalattal a hátuk mögött tökéletes, környezetbarát alternatívát alkottak meg evőeszközökre is.

Fából készült környezetbarát kanállal, villával és késsel biztosítják az igazán tudatos étkezést, ami kiszállítás esetén is fontos lehet.

A Duni környezetbarát evőeszközeiből a piaci igényeknek megfelelően elérhető szettben előre csomagolt verzió. A Duni BioPak 3 részes fa evőeszköz készlet késsel, villával, szalvétával és a Duni BioPak 4 részes fa evőeszköz készlet késsel, villával, kanállal és szalvétával, amik egyaránt tökéletesek ételrendelés esetén. 

Borzalmas szívószálas képeket szerencsétlenül járt tengeri állatokkal már évek óta találhatunk a Facebook falunkon, a káros hatásuk régóta közismert. A Duni azonban erre is kínál környezetbarát opciót: az FSC® minősítésű papír szívószál egyszerűen és gyorsan bomlik le, és nagyszerű kiegészítője lehet minden hideg és meleg italnak, helyben fogyasztáskor és kiszállítás esetén is.

Sorozatunk következő részében a papírtányérokról olvashattok majd! Érdemes lesz követni bennünket hasznos információkért!


Ajánlott termékek listája:

Duni fa kanál 160 mm

Duni fa kés 160 mm

Duni fa villa 160 mm

Duni BioPak 3 részes fa evőeszköz készlet: kés, villa, szalvéta

Duni BioPak 4 részes fa evőeszköz készlet: kés, villa, kanál, szalvéta

Duni FSC® papír szívószál ø8 mm x 230 mm