Blog

Ételszállítás ízlésesen és környezettudatosan? Lehetséges!

2021.06.02 13:18
Ételszállítás ízlésesen és környezettudatosan? Lehetséges!

Bemutatkozik a Duni termékcsalád - 4. rész 

A lebomló, környezetbarát éttermi csomagolóanyagainkról szóló sorozatunk előző három részében már megismerhettétek a Duni márka néhány kulcstermékét, úgy, mint az ételtároló dobozokat, a leveses poharakat és az evőeszközöket. Most pedig nézzük meg, hogy mik azok a kellékek amelyek elengedhetetlenek egy környezettudatos kerti parti vagy fesztivál esetén.

Papír tányér mint környezettudatos alternatíva

Most, hogy az egyszer használatos műanyag stop életbe lépett, a leggyakrabban felmerülő kérdés a vendéglátásban, hogy a nem túl környezetbarát műanyag tányért milyen alternatívával lehet megfelelően helyettesíteni. Meglepő adat, de műanyag pohárból például percenként egymillió darab fogy, és ettől a számtól nem kevéssel maradnak csak el a műanyag tányérok.
A műanyag tányér legjobb alternatívája a papír tányér, amelynek az alábbi feltételeknek is meg kell felelnie:
- szivárgásbiztosság
- strapabíró kivitel a hővel szemben (ha nem csak salátát tálalnál rajta)
- esztétikum és praktikum
- feleljen meg a hatályos szabályozásnak.

A Duni termékeivel nem lehet mellényúlni, hiszen a fentebb felsorolt szempontok mindegyike igaz rájuk, és mindegyikben egyaránt kiemelkedőek.

Milyen anyagok felhasználásával készülnek a Duni termékek, és mi az a FSC minősítés?

A papír tányérok előállításakor kétféle alapanyagok használ a Duni: kartont és bagasse-t. A kartonból készített termékek FSC minősítéssel rendelkeznek, amelyeknek közös jellemzője, hogy környezettudatos módon, ökológiai egyensúlyra figyelve készülnek, ráadásul előállításuk érdekében nem pusztítottak el természetvédelmi területeket. Továbbá nem használtak káros növényvédő szereket, és a kivágott fák helyére újakat telepítettek.

Ebből is láthatod, hogy ha egy FSC tanúsítvánnyal rendelkező terméket vásárolsz, azzal jelentősen hozzájárulsz környezetünk védelméhez és a fenntartható erdőgazdálkodáshoz is.

Mi az a bagasse és miért is jó alapanyag a Duni termékeihez?

A bagasse-ból készülő Duni tányérok a cukorgyártás során a cukornádból visszamaradt rostból készülnek. Mivel lebomló anyagról van szó, akár közvetlenül a komposztálóba kerülhetnek, mint bármilyen más ételmaradék. Emellett fontos kiemelni, hogy jól bírják a hőt, vagyis a forró ételek legjobb barátai. Palettánkban rengeteg bagasse alapanyagú terméket találsz, a tányérokon kívül többek között leveses poharat és tetőt, hamburgeres dobozt, illetve különféle környezetbarát evőeszközöket is.

Most ráadásul akciós áron szerezheted be a Duni termékeket - beleértve a tányérokat is -, hiszen ez a környezetbarát átállás mindannyiunk érdeke.

Sorozatunk ötödik és egyben utolsó részében az evőeszközökkel ismerkedhetsz meg részletesebben. Addig is érdemes figyelemmel kísérned webshopunkat, hiszen folyamatosan frissítjük neked szóló kínálatunkat.


Ajánlott termékek listája:

Duni BioPak papírtányér ø180 mm

Duni BioPak papírtányér ø150 mm

Duni BioPak papírtányér ø220 mm

Duni BioPak szögletes papírtányér 130 mm x 200 mm

Duni BioPak bagasse tányér ø150 mm

Duni BioPak bagasse tányér ø180 mm

Duni BioPak bagasse tányér ø220 mm

Duni BioPak bagasse tányér ø260 mm

Duni BioPak bagasse papírtálca 460 mm x 300 mm x 25 mm