Blog

Így csomagolj be bármit hatékonyan - 3 tipp

2020.11.30 14:59
Így csomagolj be bármit hatékonyan - 3 tipp

Közeleg a karácsony, a megélénkült forgalommal járó kiszállítási őrület, és ezzel együtt egyre több csomagolás okoz fejtörést a webshopoknak. Nem elég, hogy sokszor nagy mennyiségű terméket kell gyorsan szállításra késszé tenni, de még óvni is kell a belső tartalmat. Összeszedtünk néhány gyakorlati tippet, kifejezetten webshopoknak.

1. Spórolj a térkitöltőkkel!

Fogadjunk, hogy neked is ismerős az a bizonyos “csipszeszacskó-hatás”: mikor felbontod a csomagolást, és kiderül, hogy jóval nagyobb méretű maga a doboz, mint amit a tartalma indokolna.

Közhely, és mégis a mai napig sokan esnek ebbe a roppant idegesítő -és nem mellesleg nem túl környezetbarát- csomagolási hibába a webshopos rendeléseknél. Ha a környezetvédelem nem eléggé jó érv a csomagolási módszereink megváltoztatására, akkor csak egy percre gondoljunk bele abba, hogy mennyire tűnhet profinak egy cég, aki így postáz ügyfeleinek, partnereinek. Ezenkívül további, jóval komolyabb hátrányok is vannak szerintünk:

  • fokozottan sérülésveszélyessé válik csomagunk az ide-oda zötykölődésnek “köszönhetően”, ami szállítás közben biztosan nem kíméli majd.
  • pazarló megoldás, ha a sérülésveszélyt nagy mennyiségű térkitöltő anyaggal próbáljuk kompenzálni, csökkenteni.

Érdemes tehát mindenféle méretű hullámkarton dobozból időben betáraznod, hiszen nem tudhatod, mikor érkezik olyan speciális termék készletedbe, amit egyszerűen nem tudsz hatékonyan kiszállítani. Ne felejtsd: Te spórolsz, a környezet hálás lesz, a vevő pedig örülni fog, hogy nem kell átrágnia magát egy nagy halom térkitöltőn, mire eljut megrendeléséhez.

2. Védelem a balesetektől - csavard fel a fóliát!

A webshopok egyik legrosszabb rémálma, hogy az egyébként is bonyolult és stresszes kiszállítási dömpinget tovább fokozza egy, a szállítás közben megsérült termék. Ugye nem kell mondanunk, hogy az elégedetlen vevő sokkal nagyobb bevételkiesés, mint bármi más?

Erre a helyzetre szerintünk az egyik legjobb megoldás a sztreccsfólia. Nézzük, mennyi mindenben lehet segítségedre csomagolás során:

  • szabálytalan alakú, törékeny tárgyakat is könnyedén, törésmentesen csomagolhatsz velük - a sztreccsfóliának köszönhetően a doboz belsejében lévő termékek sincsenek akkora veszélyben.
  • a dobozt körbetekerve megvédheted azt a különböző időjárási viszontagságoktól.
  • szállítás közben segít megőrizni a rendet: sztreccsfóliával körbecsavarva pillanatok alatt egymáshoz rögzítheted a dobozokat, így nemcsak a sérülésmentes szállítás garantált, hanem például az összetartozó alkatrészek elkeveredését is megelőzheted!

A sztreccsfólia alkalmazása igazán egyszerű: akár kézzel is rácsavarhatod a csomagokra, de ha igazán profi és gyors megoldásra vágysz, szerezz be hozzá egy sztreccsfólia húzót kínálatunkból!

3. Védelem az illetéktelen kezektől - az a bizonyos piros szalag

Ha a gyógyszeriparban tevékenykedsz, talán már hallottál a Tylenolhoz kapcsolódó, 1982-es chicagói halálesetekről. A gyártó piruláit tartalmazó tégelyeket szállítás alatt felbontották és kálium-cianiddal mérgezték meg, és mivel a tettesek nem hagytak nyomot a csomagoláson, a mérgezésre túl későn derült fény: 7 gyanútlan vásárló vesztette életét. Ez az eset vezetett a gyógyszeripar valaha volt legnagyobb termék visszahívásához, ami örökre megváltoztatta a vállalatok csomagolási gyakorlatát, hogy azonnal látható legyen, ha valaki megpiszkálta az eredeti terméket. 

Természetesen ez a veszély nemcsak a gyógyszeripart veszélyezteti, és nem is feltétlenül kell tragikus eseménynek történnie ahhoz, hogy kellemetlen hívásokat kapj vásárlóidtól, üzleti partnereidtől.

Ennek a problémának megelőzésére a lehető legjobb megoldás a fóliázáson kívül csomagjaid titkos testőre, a biztonsági ragasztószalag. Kínálatunkban könnyedén megtalálhatod a Superpack T52 néven kapható terméket. Az erős akril ragasztóréteggel ellátott piros ragasztószalag, amely feltépése után jól látható “void open” (csomag felnyitva) nyomatot hagy a csomagolás felületén, így biztosítva a dézsmazárást.

Ha nagy értékű elektronikai cikkeket, gyógyszert, kémiai reakcióra hajlamosabb anyagokat szállítasz, mindenképp ajánljuk a Superpack T52-es biztonsági ragasztószalag használatát! Amellett, hogy mindenki érdeke, hogy ezek a megrendelések sértetlenül érjenek célba, biztosan jó benyomást keltenek a címzettben.


Ajánlott termékek:

Fehér 3 rétegű hullámkarton TF doboz 300X300X230MM

Fehér 3 rétegű hullámkarton egymásba csúszó doboz 310X220X100MM

Barna 3 rétegű hullámkarton TF doboz 330x240x235MM

Barna 3 rétegű hullámkarton önzáró doboz 390x240x80MM

Kézi sztreccsfólia 23my/500mm/50mm/2.2kg

Kézi fém sztreccsfólia húzó

Kézi kétrészes műanyag sztreccsfólia húzó

Superpack T52 piros biztonsági ragasztószalag 50/50