Blog

A ragasztószalag, ami a szélsőségesen hideg környezetnek is ellenáll

2020.10.05 17:31
A ragasztószalag, ami a szélsőségesen hideg környezetnek is ellenáll

Általános tény a ragasztószalagokkal kapcsolatban, hogy a szélsőséges időjárási viszonyok könnyedén károsíthatják a szerkezetüket, törhetnek és hosszútávon veszíthetnek stabilitásukból. Természetesen vannak olyan típusok, mint például a jól ismert “duct tape”, amelyek már hatékonyan veszik fel a harcot ilyen kihívásokkal is. De mi a helyzet még extrémebb körülmények között? Mi történik akkor, ha egy hűtőházban van szükségünk precíz és minőségi ragasztástechnikára 

Talán nem meglepő, hogy a hagyományos ragasztószalagok teljesen alkalmatlanok erre a feladatra, hiszen hamar rideggé válhatnak, és az alacsony hőmérséklet okozta speciális erőhatásoknak sem tudnak megfelelni. 

Szerencsére azonban léteznek már olyan változatos adalékanyagok, amelyek a speciális hőmérsékleti feltételekhez igazodva alkalmazkodnak környezetükhöz, hiszen teljesen más körülmények szükségesek a gyógyszergyártásban, mint akár az élelmiszergyártásban.   

Biosolvent alapú hűtőházi ragasztószalagok tehát speciális akril formulával rendelkeznek, így az oldószeres hétköznapi formulákkal ellentétben sokkal kevesebb környezetet károsító anyagra van szükség előállítása során. A maximális hatékonyság eléréséhez és a termék legnagyobb fokú stabilitásához ugyanakkor az is fontos, hogy betartsunk néhány egyszerű szabályt:  

  1. Ha tehetjük, ne túl hideg termékre helyezzük a szalagot 
  2. A ragasztószalag felkerültét követően végezzük el a fagyasztást, és ne ezt megelőzően 
  3. Igyekezzük elkerülni, hogy a doboz nyirkos legyen. 

Biosolvent alapú ragasztószalag természetesen akkor is működik, ha a fentebb írt feltételeket mérsékelten tudjuk csak betartani, viszont a hosszútávú és biztos eredmény érdekében érdemes ezeket megfontolni már a ragasztást megelőzően. 

Kipróbálnád termékünket 

Rendeld meg webshopunkból most akár kis mennyiségben isde szívesen segítünk akkor is, ha további kérdéseid, egyedi elképzeléseid lennének!


Ajánlott termékek:

Superpack F52 átlátszó hűtőházi ragasztószalag 48/60

Superpack F52 barna hűtőházi ragasztószalag 48/60