Blog

MI LEHET A POHÁRBÓL? – 5+1 KREATÍV FELHASZNÁLÁSI TIPP

2021.02.08 16:55
MI LEHET A POHÁRBÓL? – 5+1 KREATÍV FELHASZNÁLÁSI TIPP

Hosszan lehetne értekezni arról, mik egy jó okostelefon vagy egy jó lakás tulajdonságai – egy elviteles pohárnak ennél jóval kevesebb kritériumnak kell megfelelnie. Mi a Superpacknál azt gondoljuk: legyen megfelelő méretű, esztétikus, strapabíró és környezetbarát – sőt, a zero waste szellemében teljesen komposztálható.

Nos, a Duni termékei minden fenti tulajdonsággal rendelkeznek. Azonban mielőtt a komposztba kerülnének, akár a kreativitásunkat is kiélhetjük rajtjuk – hiszen ha környezetbarát csomagolást biztosítottak a levesnek vagy meleg italnak, miért ne kerülhetne más is bele? Íme, néhány ötlet a Superpacktól.

  1. Mini-cserép
    Hobbikertészek és séfjelöltek például ültethetnek különböző növényeket a Duni poharakba. Persze, a boltban kapható szárított fűszernövény sem jön rosszul néha, de aki csippentett már friss házi bazsalikomot egy tányér gőzölgő bolognai spagetti tetejére, az tudja, hogy a két ízélmény össze sem hasonlítható.
  2. Tolltartó
    Nincs is mit részletezni rajta, kár a papír-írószer boltig menni, ha gyermekünk iskolai írószereit akarjuk átlátható formába rendezni (szigorúbbak: rendeztetni), egy-két nagyobb Duni pohár kiválóan megfelel a célra. Sőt, ha előkerül belőle az összes színes ceruza, a leendő képzőművész-palánták akár körzőként is használhatják az egykori környezetbarát csomagolás peremét.
  3. Nasis box
    Minden diéta alapja a felesleges kis nassolások elhagyása – de mivel emberek vagyunk, néha egy-egy nap belefér leülni egy jó film elé, kezünkben egy nagy adag popcornnal. Na jó, legyen inkább kis adag! Akár így, akár úgy, a Duni poharai többféle méretben kaphatók, így mindenki belátása szerint adagolhatja a popcornt, ropit, vagy bármit, amit – kivételesen – engedélyez magának.
  4. Origami
    Vissza a gyerekekhez – na, nem mintha például egy komolyabb papírrepülő ne válna akár egy felnőtt ember dicsőségére is... Mindenesetre az általános iskolai technika órákon megtanultuk, hogy ami papírból készült, abból olló, ragasztó és némi kreativitás segítségével még bármi lehet – a YouTube korában pedig jó ötletekből sincs hiány. Ha pedig leveses pohárból impozáns szobadíszt varázsolunk, azzal a környezettudatosság nevében már túl is teljesítettük a zero waste követelményeit.
  5. Tölcsér
    A Duni poharak tökéletesen szivárgásállók – hacsak nem fúrunk lyukat az aljára! Így akár egy üveg fölé illesztve home-made tölcsérként is használhatjuk – ha már zero waste, az italból se menjen egy csöpp sem kárba. Rutinos háziasszonyoknak és -uraknak természetesen nincs szükségük ilyen barkácsmegoldásokra, de aki volt már kollégista, tudja, hogy az emberi leleményesség határtalan...
  6. Sörpingpong szett
    Az utóbbi években vált népszerűvé a divatos kocsmajáték, amely során az ellenfeleknek egymás piramis alakban felállított poharaiba kell beletalálni – majd a kapituláló fél elfogyasztja a pohár tartalmát. Habár jellegzetesen sörrel szokás, természetesen bármilyen alkoholmentes itallal is lehet játszani. Igaz, ahhoz, hogy összejöjjön egy ehhez való készlet, jó sok levest kell elfogyasztani. De hát nem csak a Superpack – az éttermek választéka is széles.

Ajánlott termékek:  

Duni ecoecho® leveses pohár 250 ml - karton/PLA - 50 db/csomag
Duni ecoecho® leveses pohár 400 ml - karton/PLA - 50 db/csomag
Duni ecoecho® leveses pohár 550 ml - karton/PLA - 50 db/csomag
Duni ecoecho® leveses pohár 950 ml - karton/PLA - 50 db/csomag
Duni melegitalos bagasse pohár 350 ml - 50 db/csomag
Duni melegitalos bagasse pohár 470 ml - 36 db/csomag