Blog

Mindig a kijelölt úton - Bemutatkoznak új termékeink, a padlójelölő szalagok

2020.10.22 13:07
Mindig a kijelölt úton - Bemutatkoznak új termékeink, a padlójelölő szalagok

Fokozott biztonság és hatékonyság a munkavégzés során - ebben segíthet a gondosan kialakított padlójelölés, amihez természetesen elengedhetetlen a minőségi padlójelölő szalag. Manapság már nem csak gyárakban, raktárakban, hanem éttermek konyhájában, építkezési munkaterületeken és sok más környezetben is valódi haszna van. Ha érdekel, mire kell figyelned a vásárlás és a telepítés során, olvass tovább!

Padlójelöléskor számtalan megoldás közül választhatunk: az egyszerű színes BOPP szalag-változatoktól kezdve a PVC-n át, az extra tartós termékekig, mindenféle különböző igényhez igazodnak már napjaink padlójelölő szalagjai. Ahhoz, hogy megtudd, melyik lehet számodra a tökéletes választás, két fontos kérdésre kell válaszolnod:

1. kérdés: Milyen környezeti hatásoknak kell ellenállni a padlójelölő terméknek?

Eső? Fagyásveszély? Targonca okozta terhelés? - ez csak néhány ellenség azok közül, amik bármilyen ragasztószalagra, így a padlójelölő szalagok élettartamára is veszélyesek. Ha hosszú távra tervezünk, nélkülözhetetlen szempont tehát, hogy ezeknek az elvárásoknak megfeleljen a termék.

Napjainkban az egyik legtartósabb megoldásnak számít ilyen igénybevétel esetén a festés, illetve az extra tartós szalagok: ezek extrém időjárási körülmények - víz, fagy, erős UV-sugárzás - és gyakori forgalom mellett is megállják a helyüket.

Ha azonban kimagasló ár-érték arányos megoldást keresünk kevésbé extrém körülményekhez, beltérre, a színes PVC alapú padlójelölő szalag lehet az optimális választás, hiszen erős, rugalmas, tartós anyagának köszönhetően pedig ellenáll akár a targonca forgalomból eredő igénybevételnek is.

2. kérdés: Állandó vagy folyamatosan változó jelölésekhez szeretnénk padlójelölő szalagot használni?

Mindössze egy módosítás az útvonalon vagy a lokáción, és máris összeomlik gondosan kivitelezett padlójelölő rendszerünk. Nincs is idegesítőbb ennél, ráadásul még a precízen kijelölt részeket vagy nekünk kell felkapargatni, vagy külön veszélyességi pótlékért egy kollégánknak. :) 

A gyakran változó jelölésekre a legjobb megoldás a Superpack tapasztalt csapata szerint a színes PVC szalag, ami amellett, hogy kimondottan kedvező árfekvésű, hősiesen állja a gyűrődést a legtöbb esetben, strapabírása ellenére azonban mégis könnyedén, pillanatok alatt szedhető fel. Így a későbbi módosítások miatt sem kell aggódnunk, hiszen a PVC szalagok eltávolítása szinte gyerekjáték! 

Cikkünk végére összeszedtünk néhány tippet a padlójelölő szalagok megfelelő alkalmazásához, de természetesen szívesen állunk Vásárlóink rendelkezésére tanácsadásban is.

  • A szalag felhelyezése előtt mindenképp tisztítsuk meg a padlót a zsíros, olajos szennyeződésektől és a portól, majd engedjük ezután teljesen megszáradni. Ha ez a lépés kimarad, a ragasztószalag ugyan odaragad majd, de valószínű, hogy az első targonca után búcsút is inthetünk tartósságának.
  • A szalag felhelyezése előtt használjunk krétát a jelölések tervezéséhez, hogy élesben már biztosan minden pont jó helyre kerüljön.
  • Érdemes valamilyen applikátor eszközt használni a szalagok simításához. Ez a lépés különösen nagyobb padlófelületeknél lehet fontos: így nem csak a vonalak lesznek garantáltan egyenesek, de a végeredmény is jóval gyorsabban és profibban készülhet el.

Ajánlott termékek:

Superpack FL130 sárga padlójelölő szalag 50/33

Superpack FL130 piros padlójelölő szalag 50/33

Superpack FL130 kék padlójelölő szalag 50/33

Superpack FL130 zöld padlójelölő szalag 50/33

Superpack FL130 sárga-fekete padlójelölő szalag 50/33

Superpack FL130 piros-fehér padlójelölő szalag 50/33

Superpack FL130 fekete-fehér padlójelölő szalag 50/33

Superpack FL130 zöld-fehér padlójelölő szalag 50/33