Blog

Nem csak festőknek ajánljuk! - A maszkolószalag használata ipari környezetben

2021.10.25 10:00
Nem csak festőknek ajánljuk! - A maszkolószalag használata ipari környezetben

A maszkolószalag -köznapi nyelven festőszalag- elengedhetetlen kelléke a festési-mázolási munkálatoknak, így építkezés és felújítás esetén senkinek sem ismeretlen használatuk. Kevesen tudják azonban, hogy ezek a praktikus termékek kötegeléshez, polcok, mappák rendszerezéséhez is jó társak, így hatékony segítségek a rendszerezésben is.

Az ideális maszkolószalag jellemzői

Ennél a hasznos terméknél fontos, hogy erős tapadású legyen, ezáltal használható legyen vászon, műanyag, üveg, fa és sima felületeken egyaránt. Ennél azonban még fontosabb, hogy legyen könnyen eltávolítható (lehetőleg nem apró cafatokban), és minél kevesebb ragasztó nyomot hagyva maga után.

5+1 tipp a tökéletes maszkolószalag használatért

  1. Ügyelj rá, hogy mindig olyan, előzetesen megtisztított felületen használd a maszkolószalagot, ahol a lehető legkevesebb zsír, por és egyéb szennyeződés (pl. olaj) található. A tisztaság mellett ügyelj arra is, hogy hagyd megszáradni a maszkolni kívánt területet.
  2. Használatkor alaposan nyomkodd oda a takarni kívánt területre a szalagot miközben felragasztod. Ezzel az apró trükkel könnyedén akadályozhatod meg, hogy festék kerüljön a szalag alá, ezáltal megkímélheted magad az időigényes és fáradtságos korrekciós munkáktól.
  3. Csak akkor távolítsd el a maszkolószalagot, amikor a festék már elkezdett megszáradni, de ügyelj rá, hogy még ne legyen teljesen száraz.
  4. Eltávolításkor 45 és 90 fok közötti szögben húzd le a szalagot ha teheted, és lehetőleg ne tépd le egyből az egészet, inkább haladj fokozatosan, lassan.
  5. A maszkolószalagok alapvetően beltéri használatra vannak tervezve, így -5 és +50 fok közötti a hőmérséklettűrő kapacitásuk. Túlzott hideg esetén a szalag rideggé válhat, és előfordulhat, hogy foltokban fog lejönni a falról. A hőség és a magas (80% feletti) páratartalom sem kedvez neki, hiszen ettől a kelleténél gyorsabban öregszik az anyag.

5+1 tipp: Vásárolj maszkolószalagot készletről, gyors szállítással webshopunkról, és spórolj a szállítási költségen már 29.999 forintos rendelési összeg felett!


Ajánlott termékek listája:

Superpack M96 papír maszkolószalag 19/50

Superpack M96 papír maszkolószalag 25/50

Superpack M96 papír maszkolószalag 38/50

Superpack M96 papír maszkolószalag 50/50