Nyomtatott ragasztószalagok

Egy blogbejegyzésünkben már foglalkoztunk a nyomtatott ragasztószalagokkal, érdemes lehet azt is elolvasni, ha érdekel a téma. A termék összetettsége viszont indokolja, hogy bővebben is kifejtsük, milyen lehetőségek vannak az előállításában.

Amikor elkezdtünk nyomtatott ragasztószalagokkal foglalkozni, célunk volt, hogy egy olyan komplex megoldással álljunk elő, ami minden felmerülő igényt kielégít. Alapvetően három oldalról tudjuk körüljárni a kérdést.

Mennyiség

Azt tapasztaltuk, hogy az e-kereskedelem fellendülésének köszönhetően egyre több kis webshop is szeretné egyedi dobozzárással megkülönböztetni magát. Az igény mindenképpen jogos, hiszen a nyomtatott ragasztószalag valóban kiváló marketing eszköz és még dézsmazárásra is remekül használaható. Ezért nálunk már 36 tekercses minimális rendelési mennyiségtől rendelhető nyomtatott szalag. Felső korlát természetesen nincs.

Nyomtatási technológia

Kétféle nyomtatási technológiával dolgozunk. Az egyik az úgynevezett felülnyomás (SD), melynek során a kész ragasztószalag felszínére visszük fel a nyomatot maximum 3 színig. Ez lényegesen egyszerűbb, kevésbé tartós megoldás, de nagy előnye, hogy így egészen kis igényeket is ki tudunk szolgálni.

144 sztenderd tekercs felett azonban már elérhető az úgynevett szendvics technológiás (HD) előállítás. Ilyen esetben a kiindulási alap az átlátszó BOPP fólia. Első lépésben ennek a hátoldalára kerül fel csúcstechnológiás UV flexo eljárással a nyomat tükörnyomtatásban. Itt már akár 6 színnel is tudunk számolni, ami az alap CMYK-n felül további 2 direkt (arculati) színt jelenthet. Fontos megjegyezni, hogy az átlátszó fólia és a tükörnyomás ellenére nincs szükség fehér alányomásra (teli, tehát nem ablakos grafika esetében), ugyanis azt a ragasztóba keverve visszük fel. Az így kapott nyomat kiváló minőségű, és tartós is, mivel a fólia védi a külső behatásoktól.

Alapszalag

Bármelyik alapszalagunkat el tudjuk látni egyedi nyomattal, sőt, lehetőség van tetszőleges specifikáció előállítására a hordozófólia vastagságának, a ragasztó mennyiségének és minőségének változatásával. Ha a sztendertől eltérő igényed lenne, mindenképpen keress minket.

Speciális szalagok nyomtatása

Az alap BOPP típusokon túl papír alapú és duct szalagjainkat is meg tudjuk nyomtatni. Azonban fontos tudni, hogy ezeket minden esetben UV flexo technológiával (HD) készítjük. Lényeges különbség, hogy mivel itt nem átlátszó alapanyagból indulunk, minden esetben a felszínre kerül a nyomat.

Felkeltettük érdeklődésed? Kérdésed lenne a témában? Hívj vagy küldj e-mailt