Blog

Neked van már saját nyomtatott ragasztószalagod?

2020.03.30 13:20
Neked van már saját nyomtatott ragasztószalagod?

Ha már van, akkor nem kell magyarázni, hogy mennyire nagyszerű reklám- és információhordozó . Talán nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legjobb ár-érték arányú marketingeszköz lehet egy megfelelően kivitelezett nyomtatott ragasztószalag. Emellett szintén kiváló eszköze lehet a dézsmazárásnak is: egy a dobozról feltépett, átvágott, megroncsolt egyedi grafikával nyomtatott ragasztószalagot azért nem is olyan egyszerű pótolni, ugye?

Na de biztos, hogy a megfelelő kivitelt használod? Ha az alábbi kérdések közül akár egyre is „igen” a válasz, akkor biztosan van mit változtatni a  specifikáción.




  1. A nyomat könnyen sérül, mosódik?
    Javaslat: érdemes lehet egy ún. szendvicsszerkezet használata, ahol a nyomat a fólia alatt tükörnyomtatásban van, védve a külső behatásoktól.
     
  2. A szalag nem tapad megfelelően, esetleg alkalmazás után magától elválik, „visszakunkorodik” a ragasztott felületről?
    Javaslat: meg kell vizsgálni a ragasztó minőségét és mennyiségét; típusváltás vagy a mennyiség növelése lehet a megoldás.
     
  3. A nyomtatott kivitel lényegesen vastagabbnak, erősebbnek tűnik, mint a mellette párhuzamosan használt, megfelelően működő hagyományos változat?
    Javaslat: az igények felmérése után a felülméretezés megszüntethető: akár a ragasztó, akár a hordozófólia vékonyításával jelentős költségmegtakarítás érhető el.
     
  4. A jelenleg alkalmazott nyomtatási technológia korlátokat szab a kívánt dizájn megvalósításában (pl. full color nyomat mellett már nincs lehetőség direkszín, direktszínek használatára)?
    Javaslat: az első pontban említett tükörnyomtatással akár 6 szín is nyomtathó (CMYK + 2 direktszín). 

Ha ezek alapján úgy gondolod, hogy van mit javítani a jelenlegi nyomtatott szalagodon vagy végre kihasználnád az általa kínált előnyöket, keress minket és találjuk meg együtt az optimális megoldást.

Hogy ehhez mit tudunk kínálni? 

  1. Bármely sztenderd dobozzáró ragasztószalagunkat el tudjuk látni egyedi nyomattal.
  2. Ha mégsem találnál megfelelő alapszalagot sztenderd kínálatunkból, gyakorlatilag bármilyen változat előállítható egyedi rendelésre, természetesen nyomtatva is.
  3. 144 tekercsig maximum 3 színnel a felszínen nyomtatunk felülnyomásos technológiával, 144 tekercses igénytől fölfele pedig akár 6 színnel, szendvicsszerkezetben, tükörben is kérheted a nyomtatást