Blog

Megérkeztek kínálatunkba a szőtt PES és PET pántolószalagok

2023.07.14 08:00
Megérkeztek kínálatunkba a szőtt PES és PET pántolószalagok

A hagyományos polipropilén alapú pántszalagok (vagy hosszabban pántolószalagok) mellett a kínálatunk bővült a méltán népszerű szőtt PES, valamint PET hotmelt pántszalagokkal és az ezekhez tartozó kiegészítőkkel. Nem ismered még őket, vagy használtad már, de örülnél minél több hasznos információnak? Akkor olvasd el legújabb cikkünket a témában!A pántszalag a ragasztószalagok és a kartondobozok mellett az egyik legfontosabb termék, ha a rakományaid tárolásánál és szállításánál a maximális biztonságra törekszel. Rengeteg méretben, többféle pántszalag is kapható a piacon. Ezek egyik leggyakoribb kategóriáját a polipropilén, vagy rövidítve PP pántszalagok adják. Csakhogy vannak bizonyos szempontok, amelyek alapján érdemes megfontolni egy szőtt PES, vagy egy PET hotmelt típus beszerzését.

Mit kell tudnod a szőtt PES pántszalagról?

A ragasztómentes, kereszt- és hosszirányban is szőtt poliészter alapú, PES pántolószalagot rendkívül nagy szakítószilárdság és rugalmasság jellemzi. Puha kialakításának köszönhetően nem törik és sérül az élekkel rendelkező felületeken, ezáltal extra biztonságot garantál a tárolás és szállítás során. Kifejezetten ajánlott szabálytalan alakú, vagy éles szélekkel rendelkező termékekhez, illetve különösen nehéz szerszámgépek rögzítéséhez. Újrafeszíthető és pántkapoccsal zárható kivitelről van szó.

Miért hasznos a PET hotmelt pántszalag?

A hotmelt PET pántolószalagokat évtizedek óta használják az ipari teherrögzítés terén. Kifejezetten ajánlott érzékeny élekhez és területekhez, mivel a hagyományos PET és PP szalagokhoz képest puhább kialakításának köszönhetően nem karcolja és károsítja a különböző kényes felületeket. A szalag nem extrudált, hanem hosszirányban egymáshoz illesztett poliészter szálakból áll, amelyeket hotmelt ragasztóval itatnak át a szálak rögzítése érdekében. Nagy szakítószilárdsággal rendelkezik és akár többször újra feszíthető. Ideális fa rakományokhoz, szerszámgépekhez, valamint a vasúti- és tengeri szállítmányozáshoz. Ellenáll az időjárás viszontagságainak, emiatt a nedvesség sem károsítja. Szintén pántkapoccsal zárható.

Milyen kiegészítőket szerezhetsz be speciálisan ezekhez a termékekhez?

Minden pántszalag egyik legfontosabb kiegészítője a pánthüvely (másnéven pántkapocs, vagy pántcsat). Webshopunkban mindegyik PES és PET szalaghoz találsz megfelelő méretű, foszfátozott pántcsatot, amelyekkel zárhatod a szalagot. A foszfátozott felület előnye a nagyobb súrlódás, ezáltal pedig biztonságosabb zárást garantál a hagyományos fajtáknál.

Ehhez kapcsolódóan jön a sorban a kézi pántológép. Ha rendelkezel pántszalaggal és pántcsattal, akkor ezzel a készülékkel könnyen és gyorsan megoldható a pántszalag feszítése és vágása.

A harmadik kiegészítő kifejezetten szőtt PES és PET hotmelt pántszalagokhoz való, mivel ezek a termékek a polipropilén típusoktól eltérően 76 mm-es cséveátmérővel készülnek. Az új pántszalag tartó kocsink pedig kifejezetten ezt a méretet kezeli. A beépített fékeknek köszönhetően megakadályozza a pántszalag nem kívánt letekeredését és extra tárolótálcával rendelkezik a segédanyagok kényelmes elhelyezéséhez.

Szerezd be egy helyről a termékeket, profi ügyfélszolgálatunk a rendelkezésedre áll, ha kérdéseid adódnak!


Ajánlott termékek listája:

Szőtt PES pántolószalag; 13 MM; 1100 M; 76MM-es cséve

Szőtt PES pántolószalag; 16 MM; 850 M; 76MM-es cséve

PET hotmelt pántolószalag; 13MM; 1100M; 76MM-es cséve

PET hotmelt pántolószalag; 19MM; 600M; 76MM-es cséve

Pántcsat 19mm széles, foszfátozott (1000db)

H-21 kézi mechanikus pántológép maximum 19mm-es szalaghoz

Pántszalag tartó kocsi 76 mm-es cséveátmérőjű hotmelt és PES pántolószalaghoz