Blog

Sztreccsfólia - Tippek a kiválasztáshoz és a megfelelő használathoz

2022.10.04 08:00
Sztreccsfólia - Tippek a kiválasztáshoz és a megfelelő használathoz

Ha rendszeres látogatója vagy honlapunknak, vagy sokat csomagolsz, talán már nem kell bemutatnunk neked a sztreccsfóliát, vagy más néven csomagoló fóliát. Mégis, azt gondoljuk, hogy mindig lehet valami újat tanulni, ezért bátorkodtunk összegyűjteni a termékkel kapcsolatos tapasztalatainkat, és tudásunkat egy informatív blogposzt erejéig.

Miért fontos, hogy sztreccsfóliát alkalmazzunk csomagoláskor?

Sztreccsfóliát általában a biztonság érdekében alkalmazunk. A legnagyobb segítségünk lehet, amikor bandázsolunk, rakatokat rögzítünk, vagy a csomagoláson belül gondoskodunk arról, hogy a szállítás során a termékek ne mozdulhassanak el. Talán nem is kell hangsúlyoznunk, mennyire fontos, hogy egy csomag épségben érjen oda a megrendelőhöz.

Bármilyen precíz futárszolgálattal is dolgozol, sajnos nincs garancia arra, hogy a szállítás során nem sérül meg a csomagolás (nem is kell komoly sérülésre gondolnunk, elég ha csupán összekoszolódik, porolódik a csomagod). Ha sztreccsfóliát alkalmazol, ettől biztosan nem kell tartanod.

Webshopunkban kézi sztreccsfóliákat forgalmazunk, mivel a tekercsek alapvetően könnyebbek a gépi típusoknál. Ez egyrészt kényelmesebbé teszi a csomagolást, másrészt sokkal jobban nyúlnak, mint a gépekhez kialakított fajták, ezért rugalmasabb velük dolgozni. Kifejezetten jó választás a kézi sztreccsfólia, ha a csomagológép túl sok helyet foglalna, ha a csomagolandó termékhez nehéz hozzáférni, vagy ha elegendő emberi erőforrás áll rendelkezésre. Ugyanakkor a kézi sztreccsfóliák használatának megkönnyítése érdekében webáruházunkban megtalálod hozzájuk a megfelelő kézi sztreccsfólia gépeket, amelyek kis helyen is elférnek, könnyű velük dolgozni, és növelik a hatékonyságot.

Mivel keverheted össze?

Mivel egy fólia termékről van szó, könnyen össze lehet keverni – ha még nem rendelkezel széleskörű tapasztalatokkal – a különböző zsugorfóliákkal, vagy a vákuumcsomagolásokkal. Előbbi esetében hőt kell használni ahhoz, hogy a termék a csomagra tapadjon, a vákuumnál pedig ki kell szivattyúzni a levegőt. A sztreccsfólia használata ehhez képest jóval egyszerűbb folyamat, hiszen sem a levegő eltávolítására, sem hőre nincs szükség ahhoz, hogy maximális tapadást fejtsen ki.

Leggyakrabban raklapcsomagoláshoz használják, mivel jól nyújtható, és így egyszerűen lehet vele rakatokat rögzíteni. Ezért szállítmányozás esetén mindenképpen ezzel a típussal jársz a legjobban.

A színes sztreccsfólia előnyei

A termékpalettánkon nemcsak átlátszó, hanem színes mini sztreccsfólia tekercseket is találsz. Joggal kérdezheted, hogy mégis mi az előnye egy színes sztreccsfóliának? Erre az a válaszunk, hogy ugyan az áttetsző is maximálisan megteszi, amit egy csomagolás során elvárunk, azonban ha például nagy értékű a terméked, és nem szeretnéd, hogy mások lássák, mi lapul a csomagban, akkor a színes sztreccsfólia tökéletes megoldás.

Emellett a színes sztreccsfóliák nem annyira elterjedtek, mint az átlátszó vagy a fekete társaik. Tehát, ha valaki menet közben ‘megdézsmálja’ a szállítmányt, ugyan könnyen eltűntetheti ennek a nyomait a széles körben használt átlátszó típussal, de nagy valószínűség szerint kék vagy piros színű tekercs kevésbé áll a rendelkezésére. Emiatt nagyobb biztonságban érezheted a csomagjaidat.

Harmadrészt pedig - és ez talán a legkézenfekvőbb ok - segít megkülönböztetni egymástól a különböző rakományokat, így átláthatóbbá válik a raktárad.

Mire figyelj, amikor sztreccsfóliát vásárolsz, és hogyan csomagolj biztonságosan?

Vannak alapvető szempontok, amelyeket ha figyelembe veszel a beszerzési folyamat során, nem nyúlhatsz mellé. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy hogyan fóliázol a gyakorlatban. Ezzel az összefoglalóval a legfontosabb és leghasznosabb tapasztalatainkat osztjuk meg.

A sztreccsfólia önmagában még nem jelent garanciát a raklapok tökéletes rögzítésére. Ahhoz, hogy az eredeti céljával megegyező szintű biztonságot nyújtson, nagyon fontos a tekercselési technika. Csomagoláskor mindenképpen figyeljünk arra, hogy a fólia feszüljön, különben a raklapok össze-vissza csúszkálhatnak a körbetekerés ellenére.

Fontos, hogy vásárláskor olyan sztreccsfóliát válasszunk, amelynek a vastagsága a legoptimálisabb számunkra. Mérlegeljük, hogy a rakományunk a nehezebb, vagy a könnyebb tartományban mozog-e, előbbi esetében ugyanis egy vastagabb, ezáltal kevésbé rugalmas fóliára van szükségünk, míg utóbbinál megfelel a hagyományos kézi sztreccsfólia is. A vastagság akkor is nagyon fontos szempont, ha olyan rakományod van, aminek az élei rendkívül élesek, és ezért a vékonyabb anyagból készült fóliákat hamarabb kiszakíthatják.

Emellett azt gondoljuk, hogy a kiegészítők ugyanolyan fontosak, mint maga a sztreccsfólia. Ha a teljes biztonság híve vagy, érdemes élvédőket is használnod a rakomány szállítása és tárolása során.

Végül, de nem utolsó sorban fontos mérlegelni, hogy a sztreccsfóliának milyen extra kritériumoknak kell megfelelnie. Szükséges-e, hogy bírja az UV fénysugárzást, mekkora hőt kell elviselnie anélkül, hogy sérülne? Milyen széles legyen, kell-e nagyobb tekercs, vagy elegendő a mini sztreccsfólia is?

A kérdéseket még hosszan lehetne sorolni, de ha ezeket alaposan átgondolod, biztos, hogy a megfelelő döntést fogod meghozni. Ha a termékeink között böngészve mégis úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged ebben, profi ügyfélszolgálatunk a rendelkezésedre áll!

A legjobbat pedig a végére hagytuk, ugyanis októberben jelentős akcióval kedveskedünk vásárlóinknak a teljes sztreccsfólia palettánkra vonatkozólag. Nézz szembe te is az ősz kihívásaival akciós kézi sztreccsfóliáink segítségével, és ne fájjon a fejed a biztonságos tárolás és szállítás miatt!


Ajánlott termékek listája:

Kézi sztreccsfólia 20my/500mm/50mm/2kg

Mini sztreccsfólia; 100mm; 23mikron; 164,5m

Kék mini sztreccsfólia 23my/100mm/50mm/0,36kg

Piros mini sztreccsfólia 23my/100mm/50mm/0,36kg

Kézi fém sztreccsfólia húzó

Barna papír élvédő 50X50X3X600MM

Barna papír élvédő 50X50X4X1000MM